Viettelysten venetsialaiset

nainmeilla-6

Teksti Nina Ristoja Kuvat Frida Steiner

Kun vilkkain veneily- ja mökkikausi on päättymässä, elokuun viimeisenä viikonloppuna vietetään monessa satamakaupungissa venetsialaisia. Tämän karnevaalihenkisen juhlan voit järjestää hyvin myös kuivalla maalla puutarhassa, terassilla, verannalla tai vaikka navetan ylisillä kuten me teimme. Nappaa vinkit omien venetsialaisten järjestämiseen.

Iso tila mahdollistaa kokoamaan niin ystävät kuin naapurit pitkän pöydän ääreen. Riittävästi istumatilaa saa kokoamalla yhteen naapureiden ja ystävien erilaiset ruokapöydät ja tuolit.

Iltaan voi keksiä hauskan leikin tai ajaa puheenaiheeksi vaikka vanhan auton tilaa koristamaan. Auton soittimen avulla tilaan saatiin iltaan sopivaa musiikkia.

Värikkäät kesäkukat tuovat tilaan ja kattaukseen väriä, tuoksua ja kesän tunnelmaa. Samaan tapaan somisteina voisivat toimia hevos- tai maitokärryt, vanhat kottikärryt ja erilaiset puulaatikot tai ämpärit.

Valaistukseen sopivat niin koristevalot, öljylyhdyt kuin kynttilätkin, joita saa olla paljon. Niitä voi sijoittaa reunustamaan polkuja, mutta erityisesti seurustelu- tai ruokailuryhmän ympärille ja korostamaan kauniita yksityiskohtia kuten vanhaa tiili- tai lautaseinää.

Kattauksen voi viimeistellä kauden uutuustekstiileillä ja lautasliinoilla. Tarjottavaksi löytyy sesonkiherkkuja – elokuussa vihannekset ja juurekset ovat parhaimmillaan. Juomaksi tarjoillaan kauniita drinkkejä, joita varten löytyy paljon myös alkoholittomia reseptejä.

 nainmeilla-13nainmeilla-12nainmeilla-11

 

Lue myös