Terassi Media Oy

Kaikkien aikojen ensimmäiseksi Vuoden Kustantajaksi vuonna 2017 valittu Terassi Media Oy on voimakkaasti kasvava aikakauslehtien kustantamiseen erikoistunut kotimainen perheyritys. Yritys julkaisee vuosittain kymmeniä erilaisia asumisen ja kodin, pihan ja puutarhan sekä hyvinvoinnin -aikakauslehtijulkaisuja. Kaikki lehdet ovat Lehtipisteen valtakunnallisessa jakelussa ja saavuttaneet kassalehtinä lukemattomia huippumyyntitavoitteita. Vuodesta toiseen. Yrityksen julkaisuista esimerkiksi Terassi-lehti on ollut lanseerausvuodestaan 2010 asti Lehtipisteiden myydyin piha- ja puutarhalehti Suomessa. Aikakauslehtijulkaisujen lisäksi yritys julkaisee erilaisia muita painotuotteita ja kirjakustanteita sekä verkkosisältöjä.

Kaikki Terassi Median julkaisut ovat upean visuaalisia, ajankohtaisia, innovatiivisia, asiantuntevia, ehdottoman monipuolisia ja kotimaisia. Ne on tehty sisällöllisesti 100 % ensijulkaisuksi, ilmoitettuun julkaisuajankohtaan. Terassi Medialla on ylivoimaisesti laajin asiantuntemus jaosaaminen erilaisten piha- ja puutarha-alan sekä asumisen ja kodin aihepiirin printtien kustantamisesta Suomessa.

YRITYSTARINA

Terassi Media Oy:n tarina on pienen perheyhtiön kasvutarina. Yrityksen perustaja Eeva Ek teki vuonna 2009 äitiyslomansa aikana markkinatutkimuksen saamastaan uudenlaisesta puutarhalehti-ideasta (Terassi-lehti). Seuraavana vuonna, ja töihin jo palattuaan, saapuivat kuukausien odottelun jälkeen viimein tutkimustulokset. Ne yllättivät hänet niin positiivisina, että hän päätti irtisanoa itsensä verkko-Nokian johtotehtävistä ja hypätä suureen tuntemattomaan. Yrittäjäksi ja alalle, josta hän ei tiennyt lähes 20 vuoden insinöörimaailmauransa jälkeen käytännössä mitään ja jonka tulevaisuuteen harva tuolloin enää uskoi.

Henkilökohtaisen kustantajakutsumuksensa, tämä perheellinen kolmen pojan äiti, sai täysin oman intuitionsa ja sisustamiseen kohdentuneen intohimonsa johdattamana. Yrittäjyyttä pääaineenaan lukeneella ja Helsingin Kauppakorkeakoulusta kauppatieteiden maisteriksi valmistuneella, Joensuulaisesta pienyrittäjäperheestä lähtöisin olevalla Ek:llä oli lisäksi realistinen kuva työntäyteisestä aloittavan yrityksen toiminnasta. Tuoreen yrittäjän alkutaipaleelle löytyi onneksi myös lukematon joukko intohimoisia alan ammattilaisia visualisteista ammattitoimittajiin ja puutarha-alalla toimiviin ammattilaisiin ja johtaviin yrityksiin, joiden osaamista kustantamolla on menestyksestään kiittäminen vielä tänäkin päivänä.

Hyppy tuntemattomaan siis kannatti! Aivan kuten jo kertaalleen ”kuolemaan tuomitut” elokuvateatterit ja radiokanavat elävät voimakasta renessanssiaan, on printtimedia jälleen nosteessa. Yli 10 vuoden kustantajauran kruunasi Terassi Medialle vuonna 2017 myönnetty kautta aikojen ensimmäinen Vuoden Kustantajan -palkinto. Pienestä Terassi Media Oy:stä on voimakkaiden tuoteinnovaatioidensa tuoman menestyksen myötä kasvanut vahva ja elinvoimainen keskikokoinen kustantamo.

Kustantamon arkea ja menestystä siivittävät usko upeaan ja ajankohtaiseen printtiin, joka tarjoaa aina lukijoilleen paitsi elämyksiä niin myös laadukasta ja monipuolista asiasisältöä. Yhdessä tekemisen ilo, jatkuva oppiminen, nöyryys ja toisten kunnioittaminen, virheiden tekemisen uskallus ja rohkea innovointi yhdistävät koko kustantamon toimituskuntaa. Miljoonat lukijat, monipuolinen ja osaava yritysasiakaskunta sekä tiivis ja erittäin läheinen kumppaniverkosto ovat kustantamon voimavara, mistä ammentaa paitsi ideoita myös osaamista kaikille jaettavaksi myös tulevaisuudessa.