Vintagea tulvillaan

Kuvat ja teksti Henriikka Seppälä

Hirsirunkoinen valkoinen talo Porvoon maalaismaisemassa on rakennettu 1830. Sen vanhimmat hirret ovat kylän jo edesmenneeltä tilalta 1700-luvulta.

Asukas, visualisti ja sisustussuunnittelija Nina Lappalainen rakastaa valkoista ja vintagea. Ja niitä löytyykin runsaasti talon sisätiloista.

Perhe on remontoinut talon pariinkin otteeseen täysin, ulkoverhouksia ja kattoa myöten. Uusioperheen lapsille on tehty huoneet aiemmin kylmänä olleelle vintille, ja pariskunnan makuuhuone on siirretty nykyisen verannan paikalta. Samalla taloa on laajennettu ja tehty lasiveranta vanhan valokuvan mukaisesti. Siitä muodostui nykyinen sisäänkäynti.

”Kun pää on muuten niin täynnä ideoita, kodin tulee olla rauhoittumisen paikka. Siksi olen halunnut tehdä kaikesta valkoista. Valkoiseen on kauden mukaan helppo yhdistellä väriläiskiä. Nyt joulun aikaan tuon sisään mieluiten männyn oksia ja teen niistä kransseja. Ne säilyvät vihreinä pitkään ja tuovat havun tuoksua kotiin”, Nina kertoo.

Valkoinen toimii upeana taustana myös vanhoille aarteille, jotka Nina ja Markus ovat haalineet kirppiksiltä ja huutokaupoista ympäri Suomen.

Takapihan terassilla joulunurkkauksessa perhe rauhoittuu mielellään juomaan glögiä valkoisista laseista. tavaroissa näkyy ajan patina, säröily ja rosoisuus.

Villiviiniin peittynyt pergola on puolestaan kesäisin perheen lempipaikka. Nyt sen alla täytyy jo kääriytyä vilttien halaukseen lavoista tehdyn pöydän ääreen. Pergolaan ei tule sähköjä, joten illoista nautitaan kynttilöiden valossa. Verhot kehystävät tilaa kauniisti ja tuovat näkösuojaa.

Lue myös