Tervetuloa kasvihuone!

Teksti ja kuvat Mira Halonen

Pikkupiha löysi kuin tilaustyönä tehdyn kasvihuoneen. Kalustettuna ja markiisilla varustettuna sen suojissa kasvaa nyt mahtavia herkkuja.

Varaston eteläseinustalle löytyi sopiva seinustakasvihuone Tuontiliike Ukkosen valikoimista. Korkeutta on niin paljon, että kasvihuoneessa mahtuu hyvin seisomaan kauttaaltaan.

Kasvihuoneen sisälle valittiin kasvatusta varten kalusteet. Perhe käsitteli Biolanin kasvupenkin, kasvupöydän ja tikkaiden pinnat sävytetyllä puuöljyllä, jota on käytetty pihalla kauttaaltaan puupinnoilla. Taimet istutettiin Biolanin kasvusäkkeihin. Vain muutama viilto puukolla muoviin, ja kasvit nauttivat valmiiksi lannoitetusta alustastaan siististi. Kasvusäkit vaihdetaan vuosittain uusiin ja käytetyn mullan voi levittää pihan pensaiden juurille.

Säkkien alla olevat kastelualtaat täytetään kerran viikossa vedellä suoraan puutarhaletkulla. Käteviksi työkaluiksi osoittautuneet lasten lapiot ja kuokat säilytetään kasvupöydän alla pyörillä varustetussa säilytyslaatikossa. Myös Kekkilän viljelylaatikot osoittautuvat käteviksi kasvihuonekäytössä. Isoon, viimeisteltyyn laatikkoon mahtuu kaksi säkkiä rinnan. Kun kasvukausi on ohi, kehys on nopea purkaa ja varastoida. Tikkaiden hyllyille mahtuu ruukkujen lisäksi alan kirjallisuutta ja tarvikkeita. Kaikki oleellinen on käden ulottuvilla!

Lue myös