Pihan lasirakennelmat

Teksti Mira Halonen Kuvat Solarlux

Lasi on siitä hieno materiaali, että sitä voidaan taivutella, värjätä ja hyödyntää uudelleen melkein loputtomasti. Ammattilaisten käsissä se mahdollistaa persoonalliset ratkaisut niin kaiteiksi, katoksiksi kuin muiksikin ulkotilojen rakenteiksi.

Lasitusta varten tarvittava kisko voidaan upottaa lattiaan niin, että kulku on täysin esteetön. Lasittaa voidaan myös kaarevia rakenteita.

Kun ovet saa siirrettyä kokonaan sivuun, sisä- ja ulkotila sulautuu yhteen.

Alumiiniset pystypuitteet voivat olla vakioväriä, mutta erikoistilauksesta voit valita yli 200 vaihtoehdosta. Väri löytyy yleensä talon ulkoasusta, esimerkiksi ikkunapelleistä tai katosta.

Talvipuutarhoissa käytetään yhä enemmän lämmitettävää lasia, jolloin lumi ja kosteus pysyvät katolta poissa ja epämiellyttävä vedon tunne poistuu.

Laseihin saa eloa muun muassa hiekkapuhaltamalla, silkkipainomenetelmällä, kalvottamalla ja laminoimalla. Erilaiset tekniikat mahdollistava myös omien kuvien käytön.

Eristyslaseissa on valikoimaa tulen ja ilkivallan kestosta luodinkestoon asti. Lähinnä tavallisen kuluttajan tarpeita on ääneneristyslasi. Etenkin keskikaupungilla vaihtoehto on miellyttävä.

Kiinnitä huomiota myös lasitusten vetimiin, lukkoihin ja painikkeisiin. Lukon tulee suojella jopa kalliisti sisustettua tilaa, mutta olla myös käytännöllinen. Ripaa käsitellään usein, joten pohdi, tarttuuko siihen lika, onko se kylmä käteen, onko käyttökorkeus sopiva ja onko avaimia tarpeeksi.

Lue myös