Terassielämää kahdessa tasossa

nainmeilla_3

Teksti ja kuvat Frida Steiner

Vantaan Tikkurilassa sijaitsevan, vuosi sitten valmistuneen kerrostalokodin upea, koko asunnon levyinen parveke on rakennettu kahteen tasoon. Ratkaisu tuo tilaan oman mielekkyytensä, mutta myös haasteensa sisustuksen suhteen.

Parvekkeen ylätaso sai upean, ulos tarkoitetun kulmasohvan, jossa mahtuu viettämään iltaa isokin seurue. Sohvatyynyjen ollessa käytännöllisen harmaat, asukas Anu toi tilaan väriä muilla tyynyillä ja torkkupeitoilla. Ja koska koko parveke on kauttaaltaan katettu ja lasitettu, sinne voi kesän kuukausina kantaa sisältä vaikka nahkaisen nojatuolin ja tammesta valmistetun sivupöydän. Marmorikantinen, kuusikulmainen sohvapöytä viimeistelee istuinryhmän. Sen päälle kauden kukat, kynttilät ja muut somisteet löytävät tiensä erilaisiin asetelmiin.

Alatasolle Anu hankki helppohoitoisen ruokapöydän ja samaan sarjaan kuuluvat tuolit. Pöydän runko on valkoiseksi maalattua alumiinia ja kansi säänkestävää nonwoodia. Pieni, valkoinen sivupöytä antaa lisää kaivattua laskutilaa ja on helppo siirtää paikasta toiseen alle olevien pyörien ansiosta aina tarpeen mukaan. Ripaus valkoista antaakin kivaa raikkautta tummaksi paneloidulle parvekkeelle. Varhaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn ruokailu tapahtuu lasituksen suojasta maisemia ihaillen. Kerrostalojen sisäpihalla on muun muassa isoja mäntyjä, joiden latvuksissa pikkulinnut ja oravat viihtyvät.

nainmeilla_4nainmeilla_5nainmeilla_6

 

Lue myös