Teksti ja kuvat Kaisa ja Jukka Sillanpää Etusivun patakuva Le Creuset | |
JuustokeittoHöyryävä keitto kulkee kätevästi termoksessa vaikka viikonvaihteen mökkireissulle, ja kuuma kulho lämmittää ulkoilijan käsiä. Juustokeittoon voi käyttää erilaisia jääkaappiin jääneitä juustonpaloja, esimerkiksi emmentaljuustoa ja sinihomejuustoa. |
|
|
150–200 g juustoa 2 rkl voita 2 rkl vehnäjauhoja 8 dl vettä tai maitoa 2 rkl kanafondia 2 dl kermaa mustapippuria myllystä suolaa maun mukaan Lisäksi: poron kylmäsavupaistia suikaleina paistettuja porkkanasuikaleita tuoreita yrttejä Raasta tai murustele juustot. Kuullota sipuli voissa. Ripottele vehnäjauhot mukaan ja sekoittele hetki, että jauhot kypsyvät. Lisää neste vähitellen samalla sekoittaen, kuumenna kiehuvaksi. Lisää juusto ja sekoita kunnes juusto on kokonaan sulanut nesteeseen. Koristele keitto savuporosuikaleilla, vihannessuikaleilla ja silputuilla yrteillä. |
Kokkaa ulkona syyssään salliessa! |
|
Paistettu riisiBalilaistyylinen paistettu riisi on helppo valmistaa. Variointimahdollisuuksia on lukuisia, tässä olen käyttänyt kypsää broileria ja katkarapuja. |
|
|
öljyä paistamiseen 1 kananmuna mustapippuria myllystä suola maun mukaan 1 sipuli 1 valkosipulinkynsi 0,5 tl currytahnaa noin 3 dl keitettyä jäähdytettyä riisiä noin 200 g kypsää broileria 180 g katkarapuja kevätsipulia silputtuna Kastike: 1 rkl soijakastiketta 1 rkl kalakastiketta 1 rkl sambal oelek -kastiketta 1 rkl tomaattipyreetä Vatkaa muna kevyesti ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista munaseos pannulla kevyesti molemmin puolin. Nosta kypsynyt muna lautaselle jäähtymään. Kääri paistettu kananmuna rullalle ja leikkaa suikaleiksi, jätä odottamaan. Silppua sipuli, hienonna valkosipulinkynsi ja paloittele kypsä broileri. Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä. Lisää pannulle currytahna ja sekoittele hetki. Lisää pannulle riisi, broileri ja katkaravut, sekoittele kunnes kaikki ainekset ovat kunnolla kuumentuneet. Yhdistä kastikkeen ainekset, kaada pannulle ja sekoita hyvin. Koristele valmis ruoka munasuikaleilla ja kevätsipulilla. |
Ohjeet ja kuvat ovat Kaisa Sillanpään keittokirjasta Tähdeistä tähdiksi! |
|
|
|