Luonto tulee kotiin

Teksti Mira Halonen

Ulko- ja sisätilojen sisustus ovat nyt lähempänä toisiaan kuin koskaan aiemmin. Molemmissa ajatuksena on viihtyminen ja helppohoitoisuus. Eläminen tulee olla rennon yksinkertaista – paluuta maanläheisyyteen.

1. Uudet talot suunnitellaan niin, että ne sopivat ympäristöönsä, melkeinpä maastoutuvat. Niin ulko- kuin sisätiloihin varataan oleskelutilaa parhaiden näköalojen äärelle.

2. Luonnon tarkkailu ja vuodenaikojen kokeminen onnistuu lasiseinien, maisemaikkunoiden ja koko seinän leveydeltä avautuvien terassiovien ansiosta.

3. Pintamateriaaleista alkaen trendikäs sisustus on rouhea, jopa viimeistelemätön, ja pienet metalliset yksityiskohdat tuovat ripauksen teollista tyyliä.

4. Luonto on inspiroinut monia suunnittelijoita ja taiteilijoita. Värimaailma on usein luonnonläheinen. Yksittäiset päivittäiset kalusteet ja esineet ovat saaneet joko materiaalinsa tai muotonsa suoraan luonnosta.

5. Monet matot ja lattialaatat sopivat sekä ulos että sisään, jolloin ilme jatkuu yhtenäisenä läpi kodin.

6. Vehreyttä voi tuoda sisään runsailla huonekasviruukuilla ja istutusaltailla, mutta myös villeinä rehottavina tapetteina – edes yhden korostusseinän verran.

7. Myös esimerkiksi valaisimissa ja huonekaluissa on lukuisia IN&OUT-malleja, joilla laajennat oleskelualuetta tai vaikka ruokailuryhmää tarpeen mukaan.

8. Kodista löytyy useita tiloja aina kylpyhuoneesta keittiöön, jonne luonto istuu hyvin piensisustustuotteina kuten tekstiileinä ja astioina.

Lisää inspiraatiokuvia kodin sisustukseen Terassin erikoisnumerosta 7/2015 Syksy kodissa.

Sisustus_3 Sisustus_18 Sisustus_24
Sisustus_9 Sisustus_14 Sisustus_6
Sisustus_23 Sisustus_22 Sisustus_12
Sisustus_4 Sisustus_20 Sisustus_19
Sisustus_10 Sisustus_21 Sisustus_11
Sisustus_1 Sisustus_5 Sisustus_2
Sisustus_17 Sisustus_15 Sisustus_13
Sisustus_16 Sisustus_7 Sisustus_8

 

Lue myös