San Franciscon tyylipiha odottaa asukkaita

542x200 San Francisco 2

Teksti ja kuvat Shades of Green Toimittanut Mira Halonen

165x160 San Francisco 1

Pihasuunnittelija Ive Haugland tarttui toimeen, kun täydellisen remontin läpikäynyt talo tarvitsi myös uudistetun puutarhan. Työ oli haasteellinen, sillä talolla ei ollut vielä asukkaita eli pihasta piti saada toimiva niin lapsiperheelle kuin aikuisten tarpeisiin.

”Päätimme luoda elegantin ja modernin puutarhan tyylitietoisille asiakkaille”, Haugland valottaa suunnitelmaa. Perusrakenteet ovatkin vahvat ja selkeät linjoiltaan, mutta kasvivalinnoilla ilmeestä on karsittu liika kovuus.

Varsinainen juttu pihassa ovat kuitenkin kestävät valinnat. Esimerkiksi kasvit ja nurmikko on valittu niin, että ne tarvitsevat mahdollisimman vähän kasteluvettä ja sekin kerätään ottamalla sadevesi talteen. Puutarha on myös erittäin helppohoitoinen. Nurmikko on matalakasvuista, joten sitä ei tarvitse leikata. Joitakin pensaita voi siistiä silloin tällöin. Grillipaikan puiden ja suihkun takaisten bambujen pudottamia lehtiä täytyy välillä haravoida.

165x160 San Francisco 6

”Parasta pihassa ovat betonielementit, altaan lasilaatat, puuaidat, grillipaikan takainen lasiseinä ja pihasuihku”, suunnittelija esittelee valintojaan. Tämä puutarha sopii sekä rentoutumiseen että viihtymiseen. Lapsille on leikkitilaa nurmikolla ja kaikki voivat nauttia uima-altaasta. Viileitä San Franciscon iltoja varten on tulisija.

 

 

 

 

 

Lue myös