Kiva ja käytännöllinen kuivausteline

pyykkiteline

Teksti ja kuvat Byggmax / Toimitus

TEE NÄIN

Vaihe 1                                                             Huom. Lataa PDF-piirroskuva

Sahaa painekyllästetystä 70 x 70 mm puutavarasta 2 300 mm pitkä tolppa A (ks. kuva) ja pyöristä tolpan toinen pää.

Vaihe 2

Sahaa painekyllästetystä 70 x 70 mm puutavarasta 620 mm pitkä ylityspalkki B (ks. kuva). Mittaa ylityspalkin puoleenväliin 70 mm leveä ja 20 mm syvä alue ja sahaa se koloksi. Työn helpottamiseksi, voit asettaa sirkkelisahan leikkaussyvyydeksi 20 mm ja tehdä mitta-alueelle useita leikkauksia ja sitten naputella taltalla leikatut viipaleet irti kolosta.

Vaihe 3

Aseta ylityspalkki B paikoilleen tolppaan A ja ruuvaa kappaleet kiinni toisiinsa (ks. kuva) kahdella ruostesuojatulla 6 x 110 mm ruuvilla.

Vaihe 4

Sahaa lisäksi 2 kpl 350 mm pitkiä kappaleita C, ja 2 kpl 235 mm pitkiä kappaleita D 21 x 45 mm ulkopaneelista koristetuiksi. Pyöristä toinen pää kaikista sahaamistasi osista.

Vaihe 5

Sahaa vielä 245 mm pitkä pala E 45 x 70 mm kakkosnelosesta. Mallinna kappaleen muoto piirroksesta (ks. kuva) puukappaleeseen ja leikkaa muotoonsa kuviosahalla. Varmista, että ne sivut jotka tulevat koristetukien C ja D kanssa vasten, ovat kohtisuorassa toisiinsa nähden.

Vaihe 6

Liimaa ja ruuvaa ruostesuojatuilla ruuveilla 4,2 x 75 mm yhteen koristetuen osat C ja D. Varmista, että tuet ovat 90 asteen kulmassa toisiinsa nähden. Liimaa sekä ruuvaa kappale E 3,5 x 35 mm:n ruuveilla kiinni kappaleisiin C ja D.

Vaihe 7

Ruuvaa koristekonsolit yhteen tolpan A ja ylityspalkin B kanssa 4,2 x 75 mm ruuveilla.

Vaihe 8

Ruuvaa molempiin ylityspalkkeihin B tiukasti 6 kpl 20 x 50 mm / palkki silmukkaruuveja. Solmi kuivatusnarujen päät karbiinihakasiin ja kiinnitä narut hakasilla kiinni silmukkaruuveihin. Näin voit ottaa narut helposti pois telineestä, ilman että sinun tarvitsee avata solmuja.

Vaihe 9

Kaiva noin 50 cm syvät kuopat maahan puutolppien asennusta varten. Upota tolpat kuoppiin soran ja kivimurskan avulla. Varmista vatupassin avulla, että tolpat ovat suorassa. Tiivistä asennuskuoppa ja lisää kiviä ja soraa.

Vaihe 10

Kuivaustelineen maalaus tai muu pintakäsittely. Käsittelemättömästä puusta valmistetut koristetuet suositellaan maalattavaksi heti. Käsittele pohjustusöljyllä, pohjamaalilla ja ulkomaalilla kahteen kertaan ennen niiden asennusta tolppiin. Painekyllästetystä puusta valmistettuja osia ei pintakäsitellä heti rakennusvuoden keväällä, vaan vasta seuraavana vuonna. Tuoreesta puutavarasta vapautuvat suolat saattaisivat aiheuttaa maalattuun väriin muutoksia. Kuivausteline näyttää siis noin vuoden hieman keskeneräiseltä. Kuivaustelineestä voi tehdä tosin myös puuöljykäsittelyllä tyylikkään tummanruskean, harmaan tai jopa mustan! Öljykäsittely täytyy uusia kuivaustelineeseen aina muutaman vuoden välein.

Lue myös