Rakenna kesäkeittiö

Teksti ja kuvat Mira Halonen

Kivitalon ulkotiloihin haluttiin suojaisa paikka ruoanlaitolle ja ruokailulle. Tätä varten rakennettiin kesäkeittiörakennus olemassa olleen terassin yhteyteen.

Perustuksissa käytettiin AX-Designin Kanto-terassijalkoja. Kesäkeittiön väritys mukailee kodin ulkopintoja, sisälle valittiin vaalean rinnalle harmaata hieman lämpimämpää tervamaisen ruskeaa – kaikki Teknoksen valikoimista. Kesäkeittiöön vedettiin myös sähköt valaisimia ja terassilämmitintä varten.

Kauniilla ilmalla lasiovet saavat olla apposen auki, ja joko tiskialtaalla varustettu Purus Garden -työtaso tai kaasugrilli vedetään kokonaan ulos ja nautitaan ruoanlaitosta taivasalla. Näin myös sisäpuolelle mahtuu kattamaan vaikka 12 hengelle.

Yhtä lailla aamuisin kuin iltaisinkin sytytetään tuli kesäkeittiön seinälle asennettuun Takkahengen Golf-biotakkaan, joka tuo elävän liekin tunnelmaa irtokynttilöitä turvallisemmin. Aamiaiskattaukseen valittiin pellavaliinan päälle Lahtelaisesta Millan Putiikista keltaiset tabletit, Lexingtonin servettirenkaat ja Riviera Maisonin servetit, joiden sävyt sointuvat tämän kesän tehosteeksi valittuihin Linumin tyynynpäällisiin.

Vihreää on saatu terassille istuttamalla kesäkukkia Sisustaulkona.fi:n isoihin Elhon ruukkuihin, joissa viihtyvät vaikka pikkupuutkin. Terassin kalusteet on hankittu periaatteella ”joka vuosi jotakin” ja vaikka materiaalit ja valmistajat vaihtelevat, värimaailma on yhtenäinen. K-raudan Cello Comfy -keinutuolit ja matala Alicante-pöytä, Fatboyn riippumatto Vepsäläiseltä, Flow-riipputuolit Lähdesmäeltä ja I/O Livingin Circulo-päivävuode saavat niin nuoret kuin isovanhemmatkin viipyilemään yhdessä vielä hetken vaikka kahvin ja sanomalehden kanssa.

 

Lue myös