Kevätmessut 2017

Teksti Eeva Ek Kuvat Frida Steiner

Kuin taikaiskusta rakentui Terassin kumppaniosasto upeaksi koti–piha-kokonaisuudeksi huhtikuisille Kevätmessuille Helsinkiin. Tämän vuotisella osastollamme halusimme korostaa suomalaisten syvää ja merkityksekästä luontoyhteyttä, joka on inspiroinut meitä menestykseen koko Suomen 100-vuotistaipaleen. Nahka, puu, kivi, tuli, vesi ja kasvit herättivät kodikkaan osaston eloon.

Juvin upea puuvalmis keittiökokonaisuus herätti luonnollisuudellaan ja maalaisromattisella hengellään ihastusta. Ruosteisen patinoidut vetimet kruunasivat ilmeen. Mattokympin Nature-matto oli osastolle nappivalinta. Kovaa kulutusta kestävänä, vesipestävänä ja pölyämättömänä se sopii myös terasseille ja parvekkeille! Osaston yrttirunsaudesta vastasi Järvikylän Kartano.

Boknäsin upea massiivipuinen Ethnicraft-ruokailuryhmä hurmasi pelkistetyllä muotoilullaan ja huippulaadullaan. Huomaa myös Mattokympin helppohoitoinen ja näyttävä musta häräntalja sekä Piirongin trendikkäät tekstiilit!

Olohuonekokonaisuutta hallitsi paitsi Boknäsin retrohenkinen nahkakalusto, myös Takkamaailman vapaasti katosta roikkuva Gyrofocus. Tämä mainetta niittänyt, ja pian 50-vuotta täyttävä, takka on kuin taideteos!

Olottaren upet piharakennukset ovat monikäyttöiset! Kuntokatos tykötarpeineen päivällä ja upea kesäkeittiö illalla. Huomaa erityisesti puolapuiset seinärungot. Olottaren pienrakennukset oli istutettu upealle Kestopuuteollisuuden toimittamalle ja rakentamalle lankkuterassille. Tiesitkö, että hinta-laatusuhteeltaan verratonta kestopuuta saa myös leveänä lankkuna? Pinta oli messuille käsitelty tyylikkään harmaaksi.

Mattokympin matto, Airamin Garda-terassivalaisimet, Boknäsin kalusteet ja Piirongin tekstiilit ja somisteet tekivät kesäkeittiöstä oleskelukeitaan.

Green Yardin keinonurmi toi osastolle kesän hetkessä! Huomaa myös hauskat keinonurmesta toteutut askelmapalat. Kesäfiilistä täydensi prinsessakatoksellinen Olottaren pergola, jonka suojissa Kuumalähteen ulkoporealtaasen teki mieli hypätä.

Koristeellisia ja näyttäviä yksityiskohtia riitti: Upea Ideluxin keraaminen Kamado-grilli Bastard hiveli silmiä. Boknäsin Cane-line-terassikalusteiden moderni muotokieli puhutteli, Takkamaailman ulkotuli keräsi katseita (huomaa Liuskemestareiden liuskekivinen reunuskaulus) ja Airamin suloiset paristokäyttöiset led-valaisimet haluaa heti omalle mökille.

 

Lue myös