Paljuilua ja BBQ:ta

Lampaankare on valmiiksi leikattua lampaan kyljysselkää. Se on näyttävä ruoka, josta on poistettu liiat rasvat sekä kalvot, ja jonka kylkiluut on leikattu esille. Jos kare on leikattu kyljyksiksi, kypsennykseen voi riittää jo pari minuuttiakin. Varaa 4 kyljystä per ruokailija.

BBQ-lampaankaretta

1,2 kg lampaankaretta (huom. hävikki on huomattava, noin 40–50 %)

suolaa ja mustaa pippuria

tuoretta timjamia

valkosipulia

1. Puhdista lampaankareesta kalvot ja hiero pintaan suolaa, mustapippuria, timjamia ja valkosipulia halutessasi.

2. Grillaa kareet kokonaisina riveinä käännellen 6–8 minuuttia grillistä riippuen ja nosta folion sisään vetäytymään.

3. Leikkaa annospaloiksi.

Pannacotta

4 liivatetta

1 sitruunan kuori

1 vaniljantanko

3 dl kermaa

3 dl maitoa

150 g sokeria

1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

2. Kuori sitruuna ja suikaloi sen kuoret ohuiksi suikaleiksi (tai raasta kuori).

3. Halkaise vaniljantanko ja raavi sisus kasariin.

4. Sekoita kaikki loput aineet kasariin.

5. Kiehauta ja anna hautua n. 10 min.

6. Lisää liotetut liivatteet ja siivilöi massa annoslaseihin.

Persikka-valkoviinihyytelö pannacotan päälle

2 liivatetta

2 dl persikkasosetta

2 rkl kuivaa kuohuviiniä

1 rkl sokeria

1. Laita liivatteet likoamaan.

2. Lämmitä persikkasose ja viini kasarissa.

3. Lisää sokeri joukkoon.

4. Lisää liotetut liivatteet ja anna jäähtyä.

5. Kaada pannnacottien päälle ja anna hyytyä jääkaapissa n. 2 tuntia.

Lue myös