Ohjeet 6:n hengen aterian valmistamiseksi.
Paistettua kalaa ja linssi-kasvisraqu
1 pkt belugalinssejä
500g kauden ensimmäisiä juureksia, esim. porkkanaa, parsaa, sipulia…
voita paistamiseen
valkoviiniä
suolaa
mustapippuria
halutessasi ranskankermaa
suolaa
valkopippuria
Esikeitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä kylmässä vedessä. Leikkaa juurekset haluamasi muotoon, saa olla reilua palaa. Esikeitä porkkanapalat. Pyöräytä paistinpannussa voissa linssit ja kasvikset. Lisää tilkka valkoviiniä. Keitä kunnes puolet nesteestä on haihtunut. Lisää suola ja mustapippuri sekä hieman ranskankermaa.
Paista kalaan kunnon paistoväri, mausta suolalla ja valkopippurilla.
Kokoa linssi-kasvisragu keskelle lautasta, hieman nestettä saa tulla mukaan. Päälle siika ja koristele yrteillä makusi mukaan.
Lime-jogurttikastike
0,5 l paksua jogurttia
1 dl leikattua tilliä
suolaa
hieman sokeria
Sekoita ainekset ja anna maustua jääkaapissa vähintään neljä tuntia.
Romanovinmansikoita
1 l mansikkaa
appelsiinihyytelöä (ohje alla)
appelsiinikastiketta (ohje alla)
4 dl kermavaahto
3-4 suklaakeksiä murustettuna
Kokoa annos lautaselle, mielellään syvään lautaseen kuten keittolautaseen. Hyytelö keskelle, runsaasti mansikoita keoksi päälle, reunalle vähän kermavaahtoa. Viimeistele annos appelsiinikastikkeella ja keksimuruilla.
Appelsiinihyytelö
6 dl kuorittua appelsiiniä
4 dl appelsiinimehua
150 g sokeria
8 g agar-agaria
Kuori appelsiini ja poista suurin osa valkoisesta, myös appelsiinin keskeltä. Leikkaa pienemmäksi ja laita kaikki paitsi agar kattilaan ja kiehauta. Soseuta sauvasekoittimella ja siivilöi kulhoon. Kaada takaisin kattilaan, sekoita joukkoon agar ja kuumenna. Älä keitä vaan ota pois hellalta juuri ennen kuin alkaa kiehua. Kaada nestettä tuorekelmulla vuorattuun astiaan noin 2 cm kerros. Anna hyytyä kylmässä vähintään viisi tuntia.
Appelsiinikastike
4 dl appelsiinimehu
1 dl sokeria
Sekoita ainekset kattilassa ja keitä kokoon kunnes on jäljellä 2 dl, jäähdytä.