Moderni rinnepiha ripauksella vanhaa

Teksti Mia Oksanen Kuvat Frida Steiner

Espoossa sijaitseva rinnepiha on vasta rakennettu. Piha tehtiin valmiiksi heti talonrakennusprojektin jälkeen. Koska piha on vielä nuori, kasvit ovat suhteellisen pieniä.

Värimaailma on hillitty. Kasvien värimaailma koostuu vihreän eri sävyistä ja erilaisilla lehtimuodoilla on iso rooli. Suurin osa pihan kukkivista kasveista avaa valkoiset kukat. Myös heiniä ja havukasveja on pihalla reilusti antamassa silmälle iloa myös talvella. Tehostevärinä käytettiin purppuraa.

Terassipinta-alaa on runsaasti ja osa siitä on lasitettu. Alue kiertää L-muodossa talon kulman ympäri. Perhe valitsi terassin pintamateriaaliksi akryylibetonin. Se on saumaton, kestävä ja helppohoitoinen pinta.

Kalusteiksi valittiin kestävät tiikkikalusteet ja kausikukat ovat säänkestävissä suurissa ruukuissa vuoden ympäri. Myös leikkokimppuja käytetään ahkerasti terassin puolella.

Terassille haluttiin yhdistää myös jotain vanhaa. Terassilta löytyykin vanha patinoitunut penkki sekä vanhoja maatilan työkaluja ja muita tarvikkeita. Myös jo kulunut lepotuoli entisestä kodista kelpuutettiin terassille pehmentämään ilmettä. Pelkistettyjen, modernien ruukkujen lisäksi käytössä on myös vanhoja ruukkuja ja astioita.

Lasitetulla terassilla saattaa lämpötila nousta liian korkeaksi kesää kohti mentäessä, jolloin tuuletus on tarpeen. Mutta kasvukauden loppupäässä lasituksen ansiosta oman ruukkupuutarhan herkuista voidaan nauttia pitkälle syksyyn.

 

Lue myös