Habitare 2015

Teksti Eeva Ek ja Frida Steiner Kuvat Frida Steiner

Syyskuussa järjestetyillä Habitare-messuilla riitti jälleen kerran runsaasti niin silmänruokaa kuin ideoitakin poimittavaksi. Tyylien moninaisuus viehätti ja monilla osastoilla minimalistista skandinaavista designia oli onnistuneesti yhdistetty rouhean pehmeisiin muotoihin ja materiaaleihin.

Habitare_3 Habitare_2
Terassi Median osastolla oli yhdistetty luonnonmukaisia sisustustuotteita. Stoneelementin liuskekiviseinää vasten seisovat Jackpointin korkeaselkäiset rottinkituolit. Sisalmatto VM Carpet. Vaaleat pellavatekstiilit sopivat rouheina Jackpointin käsittelemättömälle tiikkipöydälle. Kasvien herkkyys korostuu kiiltävissä rosterikulhoissa. Mustat puutuolit Juvi Production.
Habitare_4 Habitare_1
Mexytechin komposiittiterassille oli sijoitettu Flametower-lämmitin, Pislan Kotagrilli ja Biron Lumikenkä-rottinkituoli. Yhdistelemällä vanhaa ja uutta saa aikaan mielenkiintoisia kokonaisuuksia. Kotilaiturin mustavalkoiset tekstitaulut toistavat taidokkaasti lampunvarjostimen ja taljojen värejä. Paljas puupinta on jälleen trendikäs ja antaa mökkimäisen fiiliksen tilaan. Rakennus Piha-Tuurista, ulkopintojen maalit Tukkuliike Kokkonen.
Habitare_8 Habitare_5
Muilta osastoilta poimimme iloksesi nämä marokkolaishenkiset 10-laatat, joilla saa piristystä vaikka kosteisiin tiloihin ja kauniin ”maton” eteistilaan. Myös Iskun S.O.U.L-matot ihastuttivat monia. Niistä löytyykin sekä kuoseja että värejä suomalaisten suosimaan skandinaaviseen sisustustyyliin.
Habitare_7 Habitare_9
Eteiseen käytännöllisyyden lisäksi tyyliä voi tuoda tällä Rej Designin Domolla. Kyseessä on itse asiassa kuivauspatteri, joka käy myös kylpyhuoneeseen. Hyvin maanläheisten sävyjen seasta löytyi toki väripilkkujakin kotiin. Letkut ja sähköjohdot voi valita muuhun sisustukseen sopivaksi.
Habitare_6 Habitare_10
Grow edusti messuilla suosiotaan edelleen kasvattavaa keittiöpuutarhatrendiä. Pinottavana ja helposti valon perässä siirrettävänä Grow elää tarpeiden mukana. Messuilla oli monipuolisesti edustettuina tuotteet kodin kaikkiin tiloihin. Uutta innostusta voi hakea Habitaresta jälleen 7.–11.9.2016.

 

Lue myös