Lugnetin viikonlopun marjapiirakka

Kuvat ja ohje Lugnet Life & Living

Johanna Seppälän marjapiirakan reseptiä kannattaa kokoilla vaikka perhejuhliin tai viikonvaihteen omaan herkutteluun. Suussasulavaa!

Noin 20 annosta

Muruseos:
8 dl vehnäjauhoa
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
2 tl kardemummaa
250 g voisulaa
Pohjataikina:
noin 1/3 muruseoksesta
2 dl piimää
1 kanamuna
Täyte:
3 dl punaviinimarjoja
3 dl mustikoita
2 tölkkiä rahkaa (2 x 250 g)
2 dl sokeria
2 kanamunaa
3 tl vaniljasokeria
pinnalle 1/3 muruseoksesta

1. Sekoita muruseoksen kuivat aineet ja lisää lopuksi voisula. Jaa seos kahteen eri kulhoon. Käytä 2/3 muruseoksesta pohjataikinaan. Jätä kolmannes pinnalle ripoteltavaksi.

2. Lisää pohjataikinaan keskenään sekoitetut piima ja kanamuna. Levitä seos leivinpaperilla vuoratulle pellille.

3. Ripottele pohjataikinan päälle marjat.

4. Sekoita rahkat (mausterahkat käy myös), sokeri, munat ja vaniljasokeri. Kaada seos piirakan päälle, ripottele lopuksi muruseosta pinnalle ja paista piirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Tarjoa piirakan kanssa vaniljakastiketta!

 

Lue myös