Vaaleanpunaisiin kahvihetkiin

Teksti Minna Lindfors Kuvat Frida Steiner

Kodin tyyli on säilynyt läpi vuosien samana. Eri vuosikymmenten aikana hankittuja kalusteita yhdistellään taidokkaasti. Kokonaisuutta täydennetään jatkuvasti kirpputoreilta tehdyillä löydöillä. Esimerkiksi vanha, messinkinen tarjotin sai uuden elämän pöytänä, kun vanhempien mökiltä löydettiin sille täydelliset valurautajalat.

Trendit eivät täällä vaikuta, eikä täysin valkoinen ole koskaan ollut mieleinen. Jos kalusteiden väritystä halutaan muuttaa, niin silloin ne vain yksinkertaisesti maalataan. Näin tehtiin myös vanhoille tiikkisille ulkokalusteille. Nyt upeat, mattamustaksi maalatut kalusteet luovat hienon yhteneväisen ilmeen isolle terassille.

Täällä kestitään vieraat, nauretaan ystävien kanssa ja jutustellaan mukavia lasten ja lastenlasten seurassa. Suomen jokseenkin oikullisen ilmaston vuoksi terassin kate on osoittautunut todella hyväksi ratkaisuksi.

Pöytä katetaan aina kauniisti ja usein jonkin teeman mukaan. Vaaleanpunaiseen kahvihetkeen kuuluu ehdottomasti luonnollinen pellava, näyttävät kukat sekä vanhat astiat. Useilla astioilla ja kalusteilla on tarina takanaan ja ne vievät matkalle muistoihin vuosikymmenten taakse.

 

Lue myös