Kevään 2015 tekstiiliuutuudet

Kävimme läpi suuren määrä tekstiiliuutuuksia, joita jälleenmyyjät ovat varanneet kotiemme kaunistamiseen. Yritimme vetää yhteen joitakin ajatuksia, joita valikoimat herättivät.

Toimittanut Mira Halonen

Turkoosi on ehdottomasti kevään 2015 väri. Sillä kirkastetaan aamukattauksetkin vaikka uusien lautasliinojen muodossa.

Vaikka pastellisävyt ovat jokakeväinen juttu, monet valitsevat kepeyden vastapainoksi dramaattisia tummia värejä kuten grafiitinharmaata.

Erilaiset tikkaukset ovat selvästi myös nousemassa trendilistalle, jos jotain voi päätellä valikoimissa vuoden aikana tapahtuneista muutoksista. Eikä vain sänkypeitoissa vaan esimerkiksi tyynynpäällisissä.

Isot printit jatkavat suosiossa. Eksoottiset kasvit saavat rinnalleen lisäksi eläinaiheita. Molemmat esiintyvät myös kansakoulun kasvitaulujen tyylisinä painokuvioina muun muassa keittiöpyyhkeissä. Tämä sopiikin skandinaaviseen pelkistettyyn tyyliin mitä mainioimmin.

Kuvioista myös arabialaiset ornamentit vilahtelevat yhä useammin uusissa tekstiileissä.

Eikä tekstiilien tarvitse olla samanlaisia, vaan juju on nimenomaan yhdistellä erilaisia tekstuureja ja kuoseja. Eritoten käytetyt, kuluneet ja kohokuviomaiset pinnat, tai vain sen näköiset, muun muassa matoissa houkuttavat ohikulkiessa hipelöimään.

retro  grafiitinharmaata graafista  tikkaukset tulevat  

erilaiset tekstuurit luonnonväreissä  isot kasviprintit kulunut matto

Lue myös