Rehevän pihan romanttinen tyyli

Rehevän pihan romanttinen tyyli

Teksti Mia Oksanen Kuvat Mats Vuorenjuuri

Espoon Nöykkiössä Seija ja Olli Huhtakallio puurtavat yhdessä puutarhaansa. Yhteisvoimin on kolmessakymmenessä vuodessa saatu aikaan varsinainen romantiikan pesä, jonka ilme kaipasi vain ammattilaisen kättä viimeiseen silaukseen.

Liuskekivistä rakennettu grillauspaikka pöytineen ja sohvineen mahdollistaa suuremmankin juhlaseurueen kokoontumisen. Uutta ilmettä saatiin kalusteiden uudelleensijoittelulla ja uusilla tekstiileillä.

Pihalta löytyi useita viehättäviä paikkoja myös kahdenkeskisiin kahvihetkiin sekä erilaisia istutusalueita, joiden väleissä risteilee polkuja. Varjoa hellekausina tarjoavat muutamat pihalla kasvavat rehevät puut. Mielenkiintoisina yksityiskohtina ja tunnelmaa täydentämään sijoitettiin ulos myös ruukkuja ja leikkokukkia maljakoihin.

Puuterassi on Seijan lempipaikka. Siinä luetaan tai seurustellaan. Reunalla kiipeilee köynnöshortensia ja keväällä terassilla olijat hurmaa rusokirsikan kukinta. Tarjottimille kootaan usein asetelmia kynttilöistä ja luonnonmateriaaleista.

Lue myös