Kuvat HKSCAN ja Ravintola Gösta
Helppo pääsiäisateria syntyy nopeasti karitsan paahtopaistista. Murea paahtopaisti on yksi edullisimmista ruhonosista. Paistista ei tarvitse poistaa kalvoja ja tai jänteitä vaan se on suoraan valmis grillattavaksi.
5–6 annosta
800 g valkosipuli-yrttimarinoitua karitsan paahtopaistia
1 rkl öljyä
Parhaan lopputuloksen saat, kun annat lihan lämmetä noin tunnin huoneen lämmössä ennen kypsennystä. Pyyhi ylimääräinen marinadi pois paahtopaistin pinnalta.
Ruskista paahtopaistit grillissä, parilassa tai pannussa tilkassa öljyä molemmilta puolilta. Paista ensin kuumalla, sitten keskilämmöllä noin 8 minuuttia välillä käännellen. Karitsaa ei kannata grillata läpikypsäksi, vaan jättää se sisältää kauniin roseeksi. Sopiva sisälämpötila karitsalle on 54–58 astetta.
Kääri paahtopaistit alumiinifolioon ja anna vetäytyä ennen tarjoilua.

Maitosuklaa mousse ja mansikkasorbet
100 g vaniljakastiketta ( esim. Valion Wanhan ajan )
100 g vadelma sosetta
2½ dl kermaa vaahdotettuna
150 g maitosuklaata
1 kpl liivatetta
1. Sulata suklaa mikroaaltouunissa matalalla teholla, välillä sekoittaen.
2. Lämmitä myös vaniljakastike, ja sulata liotettu liivate vaniljakastikkeen joukkoon.
3. Samanaikaisesti vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi.
4. Yhdistä sulatettu suklaa ja vaniljakastike.
5. Lisää lopuksi kermavaahto nostellen. Voit laittaa moussen suoraan esimerkiksi annosvuokaan tai lasiin hyytymään noin neljäksi tunniksi.
Mansikkasorbet
500 g mansikkaa
150 g sokeria
100 g ruoanvalmistusjogurttia
1 rkl sitruunan mehua
Soseuta ainekset ja jäädytä sorbetiksi jäätelökoneessa.
|