Cityparveke herää kevääseen

Teksti ja kuvat Hanna Leino

Parvekkeen suunnittelussa on hyvä ottaa huomioon taloyhtiön säännöt. Amppelien ja kukkalaatikoiden sijoittelussa on omat rajoitteensa. Asukas on velvollinen pitämään parvekkeensa puhtaana, siistinä ja turvallisena, eikä sinne voi varastoida mitä vain.

Tämän parvekkeen uudistuksessa lähdettiin liikkeelle suojakankaan ompelusta kaiteiden sisäseinien suojaksi. Musta markiisikangas toimii lämmöneristäjänä ja tuulensuojana ja se on helppo irrottaa yläreunan nauhakiinnityksestä pesua varten. Markiisiin ommeltiin myös muutama tasku sanomalehtiä ja kesäkirjoja varten.

Rakkaus Italiaan saatiin näkyviin, kun yrtit, sitruuna- ja oliivipuut sekä lyyraviikuna tuotiin tilaan. Vanhoista viinipullojen ja hedelmien kuljetuslaatikoista saatiin pienen parvekkeen nurkkaukseen sopivasti lisätilaa ruukkuja ja istutuksia varten. Puiset laatikot käsiteltiin mustalla terassiöljyllä. Ruukkuihin istutettiin runsaasti yrttejä, timjamia, rosmariinia ja basilikaa, joita käytetään päivittäin ruuanlaitossa.

Nyt sitruunankukat tuoksuvat ja kevätaurinko lämmittää neljän neliömetrin uudistunutta ulkotilaa. Asukkaat voivat juoda niiden tuoksussa aamukahvia auringon noustessa ja syödä lounasta keskipäivän lämmössä.

 

Lue myös