Luonnon ehdoilla

Teksti Minna Lindfors Kuvat Frida Steiner

Koska puutarhanhoito ei ole kirkkonummelaisperheen lempipuuhaa, päätettiin tontti jättää mahdollisimman luonnontilaan. Upeat vanhat männyt haluttiin ehdottomasti säilyttää.

Tontti avautuu pohjoiseen, joten terassit rakennettiin ilmansuuntien mukaan. Ne tehtiin myös mahdollisimman suuriksi, ettei talo varjostaisi niitä. Terassien materiaali on siperianlehtikuusta. Sille tehtiin Sioo-puunkäsittely. Suojaus harmaannuttaa puun kauniisti ja kestää jopa 10 vuotta. Käsittely ehkäisee halkeilua ja tikkuuntumista, ja väri vain paranee ajan kanssa.

Terassit yhdistyvät toisiinsa kauniisti polveutuvilla poluilla. Luonnontilassa oleva puutarha ja pitkospuut luovat kauniin kokonaisuuden ja aistittavissa on jopa ripaus lappilaista tunnelmaa. Aivan rannan tuntumassa on vielä saunarakennuksen terassi, jossa vilvoitellaan saunan jälkeen sekä ihaillaan upeaa merimaisemaa.

Talon läheisyydessä sijaitsevalla terassilla ruokaillaan ja loikoillaan lepotuoleissa musiikin soidessa kaiuttimista ja japanilaisten temppelikellojen kilkattaessa taustalla. Vain muutaman askeleen päässä on upea kesäkeittiö, mikä onkin ahkerassa käytössä. Italian matkalta löytyi kaunis rautapöytä kesäkeittiöön. Sen kannen kivi on koristemaalattu automaalilla ja moderni ilme viehättää suuresti. Pöytä toimiikin terassin väripilkkuna, eikä enempää kaivatakaan.

Paljon oleillaan ja puuhastellaan kahdestaan, välillä ihanat naapurit poikkeavat kylään perhettä piristämään. Pihalla tosin on vilkasta, kun villieläimet vaeltavat sen poikki.

 

Lue myös