Iloisuutta värillä

muutoskohde2

Teksti ja kuvat Suvi Tuokko

Ammattilaiset suunnittelevat ja toteuttavat upeita pihoja ympäri Suomea. Niitä esitellään laajasti joka vuosi Terassi-lehdessä. Nappaa ideat omaan ulkotilaasi tai kutsu ammattilainen apuun!

Oululaistontin perustana on hyväpohjainen metsämaasto. Kokoa pihalla on kokonaisuudessaan reilut 1 000 m2.

Talon asukkailla oli haaveissa selkeä ja moderni piha, joka kuitenkin tulvisi iloa ja energiaa arkeen. Kasvillisuutta sai olla, mutta se ei saisi tehdä pihasta kovin työlästä hoidettavaa.

Pihasuunnittelija Suvi Tuokko näki tontin korkeuserot mahdollisuutena ja ihastui asukkaiden esittämään toiveeseen rohkeasta värimaailmasta. Suunnittelussa piha päädyttiin jakamaan eri tasoihin, joka luo tilaan toimivuutta ja selkeyttä. Päämateriaaliksi valikoitui sävyttämätön betoni, josta myös valettiin pihan jykevät istutusaltaat ja porrastukset.

Takapihan tilavalla oleskelupihalla on kokoa reilut 45 m2, jota talon seinustalla kiertävä terassialue kasvattaa vielä puolella. Tila toimii nyt perheen olohuoneen jatkeena.

Talon ulkopinnoille tehosteväriksi valikoitunut vahva oranssi lämmittää oleskelupihaa ja toistuu kasvillisuuden värimaailmassa.

Kasvilistalta löytyy muun muassa pioneja, jaloangervoja ja valloittavia unikkoja.

Terassin laudoitus toteutettiin viistosti seinän suunnasta, joka luo illuusion laajasta terassipinnasta ja ohjaa katsetta oleskelupihan suuntaan.

Betonikivien toimituksesta jääneistä kuljetuslavoista rakennettiin terassille sohva, johon näppäräkätinen perheen äiti ompeli ihastuttavat pehmusteet ja tyynyt. Pihavalaistuksessa käytettiin terassin katosta roikkuvia sisustuksellisia, industrial-henkisiä valaisimia.

muutoskohde4muutoskohde5muutoskohde6

 

Lue myös