Rentouttava keidas katolla

Toimittanut Mira Halonen Kuvat HI-MACS

Tyylikkään kattohuoneiston omistajat haastoivat Atelier Artisjokin maisema-arkkitehdit suunnittelemaan erilaisen kattoterassin. Hyvin pian maisemasuunnittelija, arkkitehti, insinööri ja urakoitsijoiden joukko sekä tavarantoimittajat ryhtyivät toimeen.

Ensin tilaan tuotiin uusinta tekniikkaa, kuten katolle tulevan kuorman jakautumista auttavat rakenteet ja automaattinen kastelujärjestelmä. Toteutusta rajoitti vain yksi tekijä: materiaalivalintojen piti sopia katolla vallitseviin sää-olosuhteisiin. Rannikolla katolla tuulee usein ja talvella sinne ajautuu niin hiekkaa kuin suolaakin.

Valinta oli korroosionkestävä HI-MACS®. Ominaisuuksiensa lisäksi se väriensä puolesta käytettäväksi niin ulkosuihkussa, ulkoporeammeen reunuksessa, portaissa, istutuslaatikoissa, jopa kissan luukussa! Musta graniitti tuo tyylikästä kontrastia norsunluunvalkoisiin rakenteisiin, ja näitä yhdistää vielä harmoninen harmaa lattialaudoitus. Kokonaisuutta raikastavat istutuslaatikoiden ainavihannat kasvit.

Koko tila suunniteltiin parantamaan asukkaiden hyvinvointia. Kattoterassilla voi nauttia tuulelta suojassa terassilounaita tai illallisia pitkälle kesäyöhön. Ruokailutilan yllä on pergola, jossa automatiikka huolehtii kattosäleiden asennosta ja seinät on suljettavissa liukulaseilla. Lisäksi terassilämmitin tuo mukavaa lämpöä.

Porealtaassa oleskelijoita suojaa päivisin puolestaan aurinkovarjo. Sinne käydään ulos rakennetun suihkun kautta. Terassin kulmassa on vielä oleskelualue sohvaryhmineen, jossa voi syventyä keskusteluihin. Myös maisemien ihailu onnistuu, sillä osa suojaa tarjoavan kaiteen elementeistä on lasia.

himacs.eu

Lue myös