Rakastu rinteeseen

 Rakasturinteeseen_3

Toimittanut Mira Halonen Suunnittelu ja kuvat Shades of Green Landscape Architecture

Yhdysvallat, Kalifornia

Sonoma Coastin alueella, heti kun poistutaan rannan tuntumasta, rinteet nousevat paikoin hyvin jyrkästi. Silti sinne on luotu upeita pihapiirejä.

Tämänkertainen perheemme rakastaa uintia, ulkopelejä, kasvattaa omia vihanneksia ja kestitä vieraita. Piha on haluttu pitää mahdollisimman hyvin ympäristöön sulautuvana.

Avainasemassa ovat pengerrykset, maata sitovat kasvit, muurit ja reunukset. Tontille on sijoitettu uima-allas ja oleskelulle on luotu suuria tasanteita. Materiaaleina on käytetty laajasti betonia, hiekkaa, terästä, puuta ja luonnonkiveä.

Värit on valittu niin kiinteissä elementeissä kuin kalusteissa ja tekstiileissäkin harmoniseksi, maaston mukaiseksi kokonaisuudeksi.

Aurinkoisella terassilla sijaitsee nuotiopaikka. Asuinrakennukset maastoutuvat hyvin viherkattojen ansioista. Niissä kasvavat esimerkiksi maksaruohot, heinät ja muu niittykasvillisuus, jopa puut ja pensaat, kunhan vain liika vesi poistuu ja katon kantavuus on riittävä.

Kortteen teräksestä on luotu tukevat reunat niin syville istutusaltaille, että vihannesten viljely onnistuu tuulisella ja kuivalla rinteellä.

Kalusteet ja muut ulkotilojen tuotteet on valittu sen perusteella, että niitä ei tarvitse sateella tai tuulella kiikuttaa suojaan.

Turvaa rinteeseen tuovat lasi- ja teräsikaiteet. Portaisiin asennetut valot lisäävät turvallisuutta auringon laskun jälkeen, mutta luovat yhdessä muiden, esimerkiksi kasvillisuutta korostavien valojen kanssa unohtumattoman tunnelman kaskaiden laulun kanssa.

 Rakasturinteeseen_2Rakasturinteeseen_1Rakasturinteeseen_4

 

Lue myös