Puttipiha golfaajalle

golfpiha_4

Teksti ja kuvat Suvi Tuokko

Oululaispihan keskiössä sijaitsee puttausviheriö – monen golfharrastajan unelma. Viheriön sijoittaminen pihan keskeisimmälle paikalle oli toki rohkea, mutta perheen yhteinen ja tietoinen valinta. ”Omat persoonalliset mieltymykset ja harrastemahdollisuudet voidaan tuoda kotipihalle, kunhan ne muistetaan sovittaa pihan muuhun ympäristöön ja arkkitehtuuriin”, muistuttaa maisemasuunnittelija Suvi Tuokko.

Puttausviheriön nurmi on mahdollista toteuttaa kotimaisilla nurmikkoheinälajeilla tai synteettisellä tekonurmella. Tämän pihan puttausviheriö upotettiin betonipintaiselle terassille, joten viheriön pintamateriaaliksi valittiin tekonurmi. Moni pelkää tekonurmen näyttävän parvekematolta, joka ei vastaa viheriöiden vaativuuteen, mutta nykyään on tarjolla hyvin myös laadukkaita vaihtoehtoja, jotka näyttävät ja tuntuvat luonnonnurmen kaltaisilta.

Muilta osin pihan materiaalina hyödynnettiin betonia monella tapaa, muun muassa terassitasona, betonilaattoina ja betonikivinä. Myös nurmikiviä käytettiin monin paikoin paitsi niiden läpäiseväisyytensä, myös eläväisen ja ilmettä pehmentävän vaikutuksensa ansiosta.

Lue lisää tekonurmen asennuksesta Terassista 4/2015.

golfpiha_5golfpiha_2

golfpiha_3

 

 

 

 

 

 

 

Lue myös