Pikatuunaus spraymaalilla

Spraymaalaus_3 Spraymaalaus
Teksti Eeva Ek Kuvat Shutterstock Asiantuntijana Jonna Modev Mastonilta

Spraymaaleilla varaston nurkista, kirpputoreilta tai vaikka sukuperintönä saadut koriste- ja käyttöesineet saavat uuden elämän. Sekä väreissä että maalityypeissä löytyy valikoimaa niin, että lähes mitä pintaa tahansa voi spraymaalata.

Tee näin!

1. Valitse pintaan sopiva spraymaali. Esimerkiksi kotimaisen Mastonin spraymaalisarjan maaleilla voi maalata puuta, metallia, lasia, kiveä, betonia sekä kovia muoveja. Oikeilla pohjamaaleilla niillä maalaa myös pehmeitä muoveja ja ruosteisia pintoja.

2. Lue aina ohje spraymaalipurkkipakkauksesta ennen työn aloittamista.

3. Puhdista maalattava pinta liasta ja pölystä (kostealla, nukkaamattomalla liinalla), rasvasta (esimerkiksi rasvanpoistajalla) sekä vanhasta maalista tai lakasta (hiomalla kevyesti hiomapaperilla; kittaamalla ja hiomalla uudelleen tarvittaessa).

4. Ravista pulloa ohjeen mukainen aika, jotta väriaine sekoittuu tasaisesti. Normaalisti 2–3 minuuttia.

5. Tee koemaalaus pienelle alueelle, joka ei jää näkyviin.

6. Suojaa alueet, joita ei ole tarkoitus maalata.

7. Tarkista maalausetäisyys purkin ohjeesta. Etäisyys vaihtelee 15–40 cm:iin tuotteesta riippuen. Huomioi, että mikäli purkissa on säädettävä suutin, voi sillä säätää maalisumua pysty- tai vaakasuoraan.

9. Suihkuta useita ohuita kerroksia sivulta sivulle, pystysuoraan ja uudelleen vaakasuoraan. Aloita aina hyvin ohuella harsomaisella kerroksella. Anna kunkin kerroksen kuivua pölykuivaksi 3–5 minuuttia ennenkuin maalaat seuraavan kerroksen. Noudata suositeltuja kuivumisaikoja.

10. Puhdista lopuksi suutin kääntämällä pullo ylösalaisin ja suihkuttamalla siihen saakkaa kunnes ulos tulee vain ponneainetta.

Vinkki!

Yhdellä normaalikokoisella spraymaalipurkilla maalaa yhden neliömetrin alan.

 

Lue myös