Oma saariparatiisi

Teksti ja kuvat Camilla Hynynen165x160 Ingelan mokilla 2

Ingelan ja Hassen vaatimaton, mutta karunkaunis saaristoparatiisi sijaitsee keskellä Merenkurkkua, Mustasaaren saaristossa.

Mökillä halutaan nauttia ulkonaolemisesta mahdollisimman paljon, joten pariskunta on luonut lähiympäristöön erilaisia oleskelutiloja.

Mökin päätyyn sijoitettiin ruokailuryhmä, josa voi nauttia auringosta koko päivän. Värikkäillä lasilyhdyillä tuodaan iloa kattaukseen ja nostetaan tunnelmaa vielä näin syksyn tullen. Kaikki on kuitenkin hyvin harkittua, sillä saareen ei tuoda mitä tahansa, vaan kaikki tavarat jäävät pitkäksi aikaa. Sisustuksesta kiinnostunut Ingela suosii New England -tyyliä.165x160 Ingelan mokilla 4

Tekstiileillä ja lyhdyillä somistetaan laituriakin. ”Nautimme usein aamiaista laiturilla”, Hasse kuvailee. ”Ei tietenkään sateella, mutta kyllä me siellä pilvisenäkin päivänä saatamme istuskella.”

Kaunis maisema houkutteli myös rakentamaan pienen terassin läheiselle kalliolle, siihen ainoaan paikkaan, jossa oli edes vähän tasaista. ”Terassilla nautimme ilta-auringosta ja katselemme kun tiirat sukeltavat pikkukaloja hakemaan.”

”On mukauduttava sääolosuhteisiin aivan eri tavalla kun kaupunkipuutarhassa, ja istumapaikkoja on oltava useampi, jotta voi valita mieleisensä tuulen ja auringonvalon mukaan.”

Lue myös