Långvikin Kirkkonummi-menu
![]() |
Jänisterriini 150 g jäniksen lihaa kuutioituna 15 g voita 1 sipuli 75 g jäniksen lihaa jauhettuna 50 g broilerinmaksaa 50 g porsaanniskaa 1 dl madeiraa suolaa valkopippuria timjamia Putsaa jäniksen paistit ja fileet kalvoista. Kuutioi lihasta 150 g ja mausta. Kuullota sipuli pannulla. Jauha lihamyllyllä 75 g jänistä, broilerinmaksa, porsaanniska ja jäähtyneet sipuli. Lisää madeira ja mausta. Laita massa terriinivuokaan ja kypsennä vesihauteessa kunnes sisälämpötila on 62°C. Tarjoile piklattujen kantarellien ja yrttisalaatin kera.
|
![]() |
Uppomunaa savulohen avecina 5 l vettä ½ dl väkiviinaetikkaa kananmunia suolaa valmista savulohta tarjoiluun Keitä vähintään 5 litraa vettä kattilassa. Lisää etikka veteen. Riko kananmunat yksitellen esimerkiksi kahvikuppiin. Tiputa munat yksitellen kiehuvaan veteen. Poimi munat reikäkauhalla noin 4 minuutin keittämisen jälkeen. Tarjoa munat savulohen ja sienipaistoksen kera.
|
![]() |
Omenakakkua kinuskilla ja vaniljajäätelöllä 2 dl öljyä 3 dl sokeria 1 dl omenapyreetä 3 munaa 4 dl vehnäjauhoa 1 tlk leivinjauhetta 1 tlk ruokasoodaa 3 rkl kardemummaa Vatkaa öljy, sokeri ja omenapyree (voit myös käyttää hilloketta) yleiskoneessa voimakkaasti sekaisin. Lisää loput aineet ja sekoita. Pursota muffinssivuokiin ja paista 180 asteessa 15 minuuttia. Tarjoile kinuskin ja vaniljajäätelön kanssa. UUNIOMENAPYREE 3 kg kotimaisia omenia 250 g voita 250 g fariinisokeria Vanilijaa, kanelia Poista omenoista kota. Sekoita huoneenlämpöinen voi, sokeri ja mausteet massaksi. Pursota massa omenoiden sisään ja päälle. Paahda uunissa 150 asteessa 40 minuuttia, kunnes omenat ovat pehmeitä. Omenat voi tarjota suoraan uunista tai ajaa yleiskoneessa pyreeksi. VANILJAJÄÄTELÖ 500 g sokeria 6 dl maitoa 4 dl kuohukermaa 240 g keltuaisia 2 kpl vanilijatankoa Sekoita kaikki ainekset keskenään vesihauteessa. Kypsennä kokoajan sekoittaen 92 asteessa. Anna jäähtyä ja aja jäätelökoneessa. Tarjoa kakun ja kuuman uuniomenan kera. |