Lasiterassit

Teksti Mira Halonen

Lasiterassia ei kannata valita halvimman tarjouksen perusteella, vaan miettiä ensisijaisesti terassin sijoittamista tontille. Valitse sitten pihan tyyliä ja käyttöä parhaiten vastaava vaihtoehto. Kyseeseen voi tulla olemassa olevan terassin tai muun ulkotilan lasittaminen, kokonainen uusi erillinen ”ulkohuone” tai valmiista moduuleista koottava lasiterassipaketti talon yhteyteen. Sitten tuleekin miettiä lasituksen käyttöajankohtaa.

Ympärivuotiseen käyttöön sopii talvilasitus. Se rakentuu kahdesta 4 millimetrin turvalasielementistä, joiden välissä on 12 millin paksuinen argonkaasurako. Talvilasit ovat energiapinnoitettuja, joten lämpö pysyy pidempään sisällä ja pinnoite myös ehkäisee kosteuden tiivistymistä lasin pinnalle. Talvilasien erityskykylukema on 1,3. Talvielementein varustettuihin liuku-oviin voidaan asentaa myös termostaatilla toimiva lämpökaapeli, joka tunnistaa lämpötilan ja säätää lämmön sen mukaan.

Kevät–syksy-laseilla terassista nauttii jo suuren osan vuodesta ja pidennetty kesä sopii nimensä mukaisesti kesän pidentämiseen alkusyksyn puolelle. Kevät–syksy-lasityyppi koostuu eristyslasikasetista joka rakentuu talvilasin tavoin kahdesta 4 mm energialasista. Kevät–syksy-elementeissä lasien väliin jää 9 mm paksuinen ilmarako. Kevät–syksy-lasien eristyskykylukema on 3,0.

 

Lue myös