Kivipihan terassit kutsuvat rentoutumaan

Kivipihan terassi_1
Teksti Eeva Ek Kuvat Kati Laituri

Liedossa, uudella omakotialueella sijaitsee moderni puutalo 1 000 neliön metsäisellä tontilla, jota rajaamaan on tehty korkea luonnonkivimuuri. Juuri luonnonkivet ja näyttävät, taloa kiertävät terassit ovat tämän pihan tunnusmerkkejä.

Sisustuskaupan pitäjänä ja esteetikkona talon emännälle on tärkeää sisustaa myös terassitilat. Yläterassi on tehty vedenpitäväksi, jolloin alaterassilla voi huoletta oleilla sateellakin sekä sisustaa sitä murehtimatta kukkien tai tyynyjen siirtämistä säältä suojaan. Alaterassi on suunniteltu grillausta ja ruokailua varten. Tilasta löytyy myös varjoisampi paikka; riippukeinussa voi nauttia päiväunet paahteelta suojassa.

Kesäkukkia löytyy ruukuista, joiden määrä vaihtelee innostuksen ja ihastuksen mukaan. Ruukkupuutarhasta löytyy vaaleanvihreälehtistä ja tummalehtistä koristebataattia, pelargoneja, harsomaista poutapilveä sekä oliivipuu. Bataatti on viime kesän testailun perusteella osoittautunut kestäväksi vaihtoehdoksi ja sen tummanvärinen versio viehättää erityisesti.

Riisikorit ovat tämän vuoden uutuus sisustuksessa ja ne toimivat niin suojaruukkuina kuin säilytysastioina. Kukat tulee laittaa ensin omaan suojaruukkuunsa tai lisätä korin pohjalle aluslautanen, jotta kasville vettä lisättäessä kori ei kastu.Poutapilvi on upea harsomainen kesäkukka, joka sopii istutettavaksi ruukkuistutuksiin yhdessä muiden kukkien kanssa, mutta on erittäin kaunis sellaisenaankin. Hennosti tuoksuva Huiskulan Pink Kisses -neilikka on myös ahkerasti kukkiva uutuuslajike, joka ihastuttaa kauniilla värillään ja kestävyydellään.

Kivipihan terassit_5 Kivipihan terassit_4 Kivipihan terassit_3

 

Lue myös