Keittiö kesäksi

Koonnut Mira Halonen

Toimivuus on keskeinen keittiön suunnitteluperiaate, myös ulkona. Eikä aina tarvitse tehdä kallista ja suurellista, sillä kevyet ja siirreltävät ratkaisut toimivat vallan hyvin. Nappaa 10 vinkkiä nopean kesäkeittiön luomiseen!

1. Sijoita ruuanlaittopiste sisätilojen välittömään läheisyyteen, niin tarvikkeet on helppo tuoda ulos.
2. Kun perustarvikkeet kuten mausteet, leikkuulauta, veitset, pihdit ja lastat ovat valmiina, sinun tarvitsee tuoda ulkokeittiöön vain tuoreet raaka-aineet kuten liha.
3. Kasvimaan tai yrttiruukkujen läheisyys varmistaa tuoreiden ainesten napsimisien mukaan.
4. Ilta-auringossa ja tuulensuojassa on mukavinta kokata, kaunis maisema on aina plussaa.
5. Tärkeimmät työskentelyalueet ovat keittopiste, työpöytä ja mahdollinen tiskauspaikka.
6. Säilytystilaa kesäkeittiössä ei välttämättä tarvita vaan tarvikkeet ja astiat voi kuljettaa puulaatikossa tai kätevällä tarjoiluvaunulla.
7. Ulkokeittiölle ja ruokaryhmälle tulee varata tilaa vähintään 3 x 5 metriä. Grilli vaatii noin 150 cm, ja kokkauspisteen eteen tulee varata vähintään 130 cm vapaata kulkutilaa.
8. Tiskaukseen riittää minimissään pari vatia ja vesisäiliö tai puutarhaletkun pää. Käytetyn veden voi kipata vaikka kukkapenkkiin.
9. Ulkokeittiössä on hyvä olla sähköt, koska elokuussa voit kaivata terassilämmitintä ja valaisinta. Pistorasiaa voi tarvita myös blenderille, sähkösavustimelle tms.
10. Ruoanlaitossa syntyy aina myös roskaa. Sijoita työskentelytason alle kannelliset kierrätysastiat.

 

Lue myös