
Koonnut Mira Halonen Kuvat Lexington
Syksyä kunnioittavan kattauksen värejä ovat keltainen, oranssi ja ruskea. Tuo näiden lämpimiä sävyjä pöytään ruokahetken piristämiseksi niin astioina kuin tekstiileinä.
- Levitä luonnonmateriaalinen liina pyyhitylle pöydälle.
- Asettele kuivatut koristeheinät, oikeat ja teko-oksat maljakoihin ilman vettä ja sijoita pöydän päihin, niin ne eivät häiritse keskustelijoiden näkyvyyttä.
- Nosta koristekurpitsoja epäsäännöllisesti sinne tänne pöydän päälle.
- Rouheat, puiset ja keraamiset astiat ovat omiaan tuomaan sadonkorjuutunnelmaa. Tarjoa niiltä esim. leipää ja voita.
- Aseta jokaiselle ruokailijalle leipälautanen ja keittokulho kattauslautasen päälle.
- Varaa jokaiselle varsinaisen juomalasin lisäksi vesilasi. Muista nostaa vesikannu pöytään!
- Rullaa servetit rennosti lautasliinanpidikkeisiin ja sujauta mukaan koristeoksa.
- Aseta kruunukynttilät tukevasti jalkoihin ja sijoita ne sopivan etäälle maljakoista. Tuikkukynttilöitä voi polttaa juomalaseissakin.
- Himmennä valot ja sytytä kynttilät – Voilà, illallinen kattauksineen on valmis!
Vinkki! Lämpimät keitot maistuvat syksyiseen aikaan.
