Cortenin kaunistama

Kuvat ja teksti Henriikka Seppälä

Ajattoman kiinnostava ruoste, saa tässä porvoolaisessa kodissa vahvan jalansijan. Täällä sitä ei pelätä, vaan Corten-teräksestä käsinpokatut vahvat reunukset vangitsevat katseen jo sisääntulolla. Corten jatkuu myös pihakalusteissa. 

Pihan eri tasot suunnitteli Ilkka Kivimäki. Robert ja Trude visioivat suunnitelman jatkoksi teräspenkereet, jotka peltiseppä toteutti. Raudoitetun, säänkestävän betonimuurin pellitys kolme millimetrisellä Corten-teräksellä oli suuri työ. Jokainen osa mitattiin paikalla, leikattiin ja pokattiin Metallityö Sundmanin hallissa Porvoossa, kuskattiin tontille ja kiinnitettiin ja hitsattiin pala palalta paikalleen. Melkein satakiloisten palojen asennus oli hikistä hommaa asentajalle ja apumies Robertille.

Grillipiha on keskittynyt ylätasanteelle ja sen kruunu on talon muurien sävyyn sointuva Ofyrin Classic Corten 100 -grilli. Tasanteelle on mukava kerääntyä porukalla ihailemaan merimaisemaa Corten-teräksisen grillin ympärille. Tämä malli on varustettu halkopesällä ja kumipuiset penkit Herb Garden Bench -yrttikaukalolla. Sen teräspohjassa on reiät ylimääräisen veden poisvalumiseen.

Lue myös