Kalliotontti kaupungin laidalla

Kalliotontti_1

Teksti ja kuvat Camilla Hynynen

Aktiivisen ja menevän lapsiperheen koti kaupungin laidalla suunniteltiin niin, että piha olisi mahdollisimman helppohoitoinen. Talo seisoo rinnetontilla, ja sulautuu kauniisti ympäristöön oman suoralinjaisen muotonsa ja hillityn väriskaalansa ansiosta. Kodin suuret ikkunat tuovat luonnon ikään kuin sisään, joten vuodenaikoja ja luonnon muutoksia on vaivatonta seurata.

Terassista osa on katoksen, joten siellä on mahdollista syödä myös sadepäivinä, ja tietysti lippa suojaa myös porottavalta auringolta. Toista terassin osaa ympäröi korkeuden vuoksi lasinen aita. Täällä sohvaryhmä kutsuu loikoiluun ja vaivattomaan yhdessäoloon. Kun perheen äiti haluaa tarjota lämmintä juomaa perheelle ulkona, se hoituu kätevästi, sillä keittiöstä pääsee suoraan ulos terassille.

Asukkaat eivät pidä kirkkaista räikeistä väreistä, vaan valitsevat ympärilleen pehmeitä varovasti murrettuja värejä, kuten luonnonläheinen lila, viininpunainen, harmaa ja hopea. Näin sisustus todellakin sulautuu ympäristöön täydellisesti.

 

Kalliotontti_2

Lue myös