Hulppea kattoterassi

aallonkoti3

Teksti ja kuvat Frida Steiner

Tämä huoneistohotelli Aallonkodin terassi Helsingin rautatieaseman kupeessa saa vierailijan haukkomaan henkeään. Kahdelle sivulle avautuvalta, noin 70 neliöiseltä terassilta on kaunis ja esteetön näkymä Finlandia-talolle ja Töölönlahdelle.

Terassilla on ulos muurattu takka, jonka lämmössä on mukava istua iltaa ystävien kesken.

Hulppealle terassille mahtuu hienosti iso ruokapöytä, jonka ääressä pystyy kestitsemään isoakin seuruetta.

Kesällä meno saa olla rentoa, joten kattauksen kukat voi laittaa vanhaan aasialaiseen riisimittaan ja pöytäliinaksi voi levittää vaikka ison, pellavaisen rantapyyhkeen.

Kevytrunkoista, pyörillä varustettua aurinkotuolia on helppo siirtää auringon kierron mukaan isolla terassilla paikasta toiseen.

Pikkupöydät toimivat niin tarjottimina kuin pöytinä, niin sisätiloissa kuin ulkonakin. Kevyen alumiinirungon ja kantokahvan ansiosta sitä onkin kätevä liikutella aina tarpeen mukaan paikasta toiseen.

Kaunis ja ajaton sohvaryhmä suorastaan kutsuu nauttimaan iltakahvit ulkosalle, suurkaupungin hektisen työpäivän jälkeen.

Myös matto on säänkestävä ja siitä poimituissa väreissä terassille tuotiin myös kauniita, värikkäitä ja pehmeitä pellavatyynyjä.

Tyylikkäillä ulkovalaisimilla saa luotua upean tunnelman esimerkiksi sohvaryhmän välittömään läheisyyteen. Valo on kaunista ja pehmeää ja antaa miellyttävän, epäsuoran valon isolle terassille.

Vihreät, punotut rahit toimivat mainioina lisäistuimina. Niiden päällinen on kulutusta ja erilaisia sääolosuhteita kestävää, läpivärjättyä polypropeenia.

aallonkoti2

 

Lue myös