![]() |
Ohje ja kuvat Hotelli Kalevala
1 luomusitruuna< /br> 1. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Sekoita 2 rkl sitruunan mehua, raastettu kuori, jogurtti ja majoneesi. Mausta agavesiirapilla, suolalla ja pippurilla. 2. Kuori kurpitsa, poista siitä pehmeät sisäosat ja siemenet. Leikkaa kurpitsa 8 cm ohuiksi pitkiksi siivuiksi (parhaiten kuorimaveitsellä). Samoin palsternakka. Sekoita molemmat salaattikastikkeeseen. 3. Leikkaa omena neliöksi, poista siemenkota ja leikkaa se pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Pirskota sitruunan mehulla. Sekoita omenaviipaleet varovasti kurpitsan ja palsternakan joukkoon. Puhdista salaatti ja leikkaa se n. 0,5 cm leveiksi siivuiksi ja sekoita joukkoon. Anna salaatin hautua jääkaapissa noin tunti. 4. Hakkaa pähkinät ja kirsikat erikseen pieniksi. 5. Koristele salaatti pähkinä- ja kirsikkamurskalla. |
![]() |