Aah, aurinko – vai ei sittenkään?

aurinkovarjot_1

Koonnut Mira Halonen Asiantuntijoina Vesa Anttila UK Sunsystemsiltä ja Kristian Kaas Finnkaihtimelta

Lasitetuille parvekkeille löytyy erinomaisia ja tehokkaita aurinkosuojia, jotka poistavat kuumuuden ja häikäisyn, mutta säilyttävät tarvittaessa läpinäkyvyyden ja maiseman. Esimerkiksi parvekkeille asennettavat screenkaihtimet ovat tyylikkäitä ja niistä voidaan valmistaa sivulle liikkuvia paneeliverhoja tai ylösrullautuvia rullakaihtimia.

Myös avattaviin laseihin kiinnitettävät kangaskaihtimet ovat suosittuja ja oikealla kangasvalinnalla saavutetaan hyvä aurinkosuoja. Kangasvaihtoehtoja on paljon. Lasitetuille parvekkeille suunnatut aurinkosuojaratkaisut kustantavat parvekkeesta riippuen muutamasta satasesta noin tuhanteen euroon.

Terasseille suosituin aurinkosuoja on terassimarkiisi, joka suojaa tarvittaessa isonkin terassin. Terassimarkiisin saa moottorilla tai perinteisellä veivikäytöllä. Yleensä keskikokoisen terassimarkiisin hankintahinta on tuhannesta kahteen tuhanteen euroon. Moottoroitu ja kauko-ohjattava noin viisisataa euroa enemmän.

Myös pergolatyyppisiä säädettäviä terassikatoksia valmistetaan mittatilauksena. Suurvarjoillekin on kysyntää. Varjoa valitessa kannattaa muistaa, että auringonvarjolla saat häikäisysuojaa ja pääset paahdetta pakoon, mutta terassivarjojen kankaat suojaavat myös sateelta!

Huom. Ulkopuoliset aurinkosuojat saattavat vaatia luvan taloyhtiöltä ja asuntoalueilla. Myös lasitetuille parvekkeille saattaa olla määräyksiä yhtenäisen julkisivun saavuttamiseksi. Aloita taloyhtiön isännöitsijästä ja alueen rakennusvalvonnasta.

Kuvat Esimerkiksi seinään kiinnitettävä Umbrosan Paraflex-varjo, www.aurinkovarjo.fi. Eksoottinen Bali-aurinkovarjo www.zocohome.fi. Screenkaihtimet lasitetulla parvekkeella www.sunsystems.fi. Palazzo-suurvarjo oleskeluryhmän yllä www.finnkaihdin.fi. Moottoroidut terassimarkiisit www.sunsystems.fi.

aurinkovarjot_5

aurinkovarjot_3aurinkovarjot_4

aurinkovarjot_2

Lue myös