Seitsemän mahtavaa grillilisuketta

nainmeilla_4

Reseptit Camilla Läckberg ja Christian Hellberg, suom. Rita Oksanen, kuvat Niklas Bernstone, Frida Steiner ja Mira Halonen

Limettijogurtti

2 dl ruokajogurttia

1 limetin kuori ja mehu

sokeria

mustapippuria

Sekoita limetin kuori ja mehu jogurttiin. Mausta maun mukaan sokerilla, kunnes kastikkeessa on juuri oikea makean ja happaman tasapaino. Viimeistele mustapippurilla.

Salsa verde

– Täydellinen kumppani grillatulle kalalle!

1 ruukku basilikaa

1 ruukku persiljaa

½ salaatinkerä

2 rakuunanoksaa

2 valkosipulinkynttä

1 rkl dijoninsinappia

2 rkl kapriksia

1 greipin mehu

3 dl oliiviöljyä

Sekoita kaikki ainekset (öljyä lukuun ottamatta) monitoimikoneessa. Lisää öljy ohuena nauhana. Sekoita sileäksi kastikkeeksi. Salsa verden voi mainiosti tehdä muutaman tunnin etukäteen.

Coleslaw

– Lisukkeeksi makkara- ja liharuoille.

1 suippokaalin kerä

2 kuorittua porkkanaa

2 raastettua valkosipulinkynttä

1 dl ruokajogurttia

2 dl majoneesia

1 rkl kuminansiemeniä

suolaa ja pippuria

Suikaloi suippokaali ja porkkanat. Mausta suolalla ja anna imeytyä. Kuivaa kosteus painelemalla. Sekoita kaali, porkkana, valkosipuli, jogurtti ja majoneesi yhteen. Mausta maun mukaan kuminalla, suolalla ja pippurilla.

Mangosalsa

1 kypsä mango

1 dl tulista mangochutneyta

2 rkl valkoviinietikkaa

2 rkl vettä

1 rkl fariinisokeria

1 limetin kuori

Kuori ja pilko mango hienoiksi kuutioiksi. Säästä loput mangon hedelmälihasta ja sekoita muiden ainesten kanssa sileäksi kastikkeeksi. Sekoita mangokuutiot kastikkeeseen.

Punasipulisalsa

4 pientä punasipulia

1 nippu salaattisipulia

1 vihreä chili

½ dl oliiviöljyä

½ dl valkoviinietikkaa

1 dl limettimehua

suolaa ja sokeria

Leikkaa punasipuli ohuiksi lohkoiksi. Viipaloi salaattisipuli ja hienonna chili. Sekoita yhteen oliiviöljy, viinietikka ja limettimehu. Mausta maun mukaan suolalla ja sokerilla. Lisää limettiöljyyn sipulit ja chili. Anna tekeytyä noin 2 tuntia, kunnes sipuli pehmenee. Siivilöi öljy pois kastikkeesta.

Vuohenjuustokreemi

– Vuohenjuusto sopii lampaanlihan pariksi.

500 g vuohenjuustoa

1 dl ranskankermaa

1 rkl juoksevaa hunajaa

1 rkl silputtua tuoretta timjamia

suolaa ja pippuria

Sekoita vuohenjuusto ja ranskankerma monitoimikoneessa. Mausta hunajalla, timjamilla, suolalla ja pippurilla.

Tryffelikreemi

1 dl majoneesia

1 dl ranskankermaa

1 dl ruokajogurttia

5 rkl oliiviöljyä

2 rkl tryffeliöljyä

1 rkl sherryviinietikkaa

suolaa ja pippuria

Sekoita majoneesi, ranskankerma ja jogurtti kulhossa.  Vatkaa oliiviöljy seokseen. Mausta maun mukaan tryffeliöljyllä, viinietikalla, suolalla ja pippurilla.

 

pihakokki_1pihakokki_2pihakokki_3

 

 

Lue myös