Teksti ja kuvat Mira Halonen
4 munaa
3 dl vehnäjauhoja
5 dl vettä tai kauramaitoa
noin 1 tl suolaa
2 rkl hienoa sokeria
2 rkl öljyä
Rasvaa, esim. juoksevaa margariinia pullossa, reilusti paistamiseen.
Sekoita ainekset keskenään. Anna taikinan tekeytyä puolisen tuntia.
Retkelle lähdettäessä kannattaa taikina valmistaa esim. tyhjään limsapulloon, jossa se on kätevä ottaa mukaan ja josta sitä on helppo annostella pannulle. Muista pakata myös teräksinen leveä paistinlasta.
Paista lettupannulla vahvan hiilloksen päällä.
Suolainen täyte
Ripottele käännetyn letun päälle valmiita kinkkusuikaleita pari ruokalusikallista, samoin vahvanmakuista juustoraastetta. Anna letun kypsyä ja juuston sulaa hieman. Taita lettu kahtia tai kolmeen osaan ja nauti.
Makea herkku
Kun olet kääntänyt letun, laita pannuun sen päälle minivaahtokarkkeja ja pieniä suklaapaloja. Ne sulavat ihanaksi täytteeksi. Tarjoile kermavaahdon (vispikermasta kestävä vaahto) kera.
Vinkki kesäretkelle!
Innosta lapset lettuja odottaessa poimimaan metsästä kahvimukilliset marjoja, joiden kanssa letut sitten nautitaan.
Puuvartinen valurautapannu Espegardin valikoimista. Halkaisija 18 cm, 37,90 €.