Modernin terassin romanttinen ilme

Toimittanut Mira Halonen Kuvat Olivia Bochet

Maisema-arkkitehti Olivia Bochet Bochet tarttui haasteeseen, kun 3-lapsinen perhe halusi uudistaa terassinsa ilmeen.

Kolkosta ja paahteisesta tilasta saatiin jo kasvivalinnoilla viihtyisä paikka koko perheelle. Koska asukkaiden tietämys kasvien hoidosta oli vähäinen, suunnittelija valitsi tilaan helppohoitoisia kasveja – vehreyden takaavat silloin tällöin tehtävä kastelu ja lannoittaminen. Näin myös henkilöt, joiden peukalo ei viherrä, pääsevät nauttimaan upeista ulkotiloista.

Terassilla käytettyjä kasveja:

Elefanttiheinä ´Gracillimus´

  • Heinien huiskut heiluvat upeasti tuulessa ja tunnelma on aivan toinen, kun niitä korostaa kohdevalolla syysiltana. Kasvin lehdet ovat harmaanvihreät ja kapeat. Sillää on siro, suihkulähdettä muistuttava kasvutapa. Kasvi menestyy parhaiten täydessä auringossa. Korkeus noin 160 cm. Kullanvärinen kukinta heinä-elokuussa.

Riippahopeapäärynä ’Pendula’

  • Myös puut viihtyvät suurikokoisissa ruukuissa ja niiden juurelle voi lisätä joko valmiiksi kukkivia kauden kasveja tai siemeniä. Päärynän lehdet ovat hopeaharmaat ja muistuttavat pajunlehtiä. Valkoisista kukista kehittyy myöhemmin vihreät pikku päärynät, jotka ovat mauttomia, mutta ne koristavat puuta pitkään. Pitkät oksat riippuvat ajan myötä. Upea yksittäispuuna vesiaiheen lähellä!

Pallohortensia ’Annabelle’

  • Hortensiat muodostavat reheviä ja romanttisia kukkapilviä. Pensaan koristearvo perustuukin juuri tuoksuttomaan, pitkäkestoiseen kukintaan. Yksittäinen kukka voi olla yli 20 cm leveä. Hieman hapahkossa maassa ja puolivarjossa viihtyvä kasvi kasvaa 1–1,5 m korkuiseksi.

vierailulla_6   vierailulla_5    vierailulla_3

 

 

 

 

 

 

 

Lue myös