Luonto modernissa joulukodissa

Teksti ja kuvat Hanna Leino

Reeta Kolkkalan suuri unelma toteutui joulun alla vuonna 2018, kun uusi koti valmistui Liedon Ilmarisiin, ja 96 neliömetrin kompakti koti sai onnelliset asukkaat. Mustan puutalon sisustus sai neutraalit, ekologiset pintamateriaalit ja luonnosta poimitun värimaailman. Lämpö välittyy huoneisiin modernin ja kotoisan sisustustyylin lisäksi suurista puupinnoista ja luonnonvalosta, joka tulvii isoista ikkunoista sisälle kaikkiin huoneisiin.

Keittiö ja olohuone ovat yhtä suurta tilaa. Itsesuunniteltu keittiö toteutettiin keittiöfirman avulla. Suuret kaapit sisälleen kätkevän saarekkeen toisella puolella on perheelle rakas, maisemallinen ruokapöytänurkkaus.
Intohimoisena sisustajana Reeta kokosi uuteen kotiin vain rakkaat kalusteet ja tavarat. Olohuoneen vanha antiikkikaappi on pojan saama lahja sukulaiselta. Se maalattiin jossain vaiheessa mustaksi ja pääsi nykyiseen loistoonsa astiakaapiksi modernin kodin keskiöön.

Modernin kodin joulun odotuksessa syttyvät kynttilät. Vastaleivottu,
lämmin luumukakku saa tomusokerikuorrutteen ja perhe kokoontuu maistamaan jouluisia makuja. Joulu on ollut aina Reeta Kolkkalalle
lasten juhla. Oman pojan varttuessa, joulun merkitys on syventynyt,
ja se, ettei kenelläkään perheessä ole kiire, tuntuu tärkeältä. Perinteitä kunnioittaen joulukuusi haettiin Mellilän kotimetsästä, ja se koristeltiin olkitähdillä ja itse askarrelluilla enkeleillä. Sohvapöydän vadille kerättiin oksia, sammalta ja kynttilöitä.

Lue myös