Kodikasta runsautta Tukholmassa

tukholma_3

Teksti ja kuvat Frida Steiner

Tukholmalaispihan sisustuksessa on kunnioitettu vanhaa, ja siinä näkyy myös mukavuuden ja kodikkuuden arvostus. Tyylin takana ovat suomalaiset sukujuuret, 30 Ruotsissa vietettyä vuotta ja pitkä työhistoria sisustusalalla, jotka ovat muokanneet asukkaansa, Ninan kädenjäljestä persoonallisen ja runsaan.

Kun Nina sisustaa, punaisena lankana on aina kodikkuus. Se on huomattavissa myös tässä pihassa, jonka tunnelma on saatu aikaan erikokoisilla lyhdyillä, lampuilla ja tekstiileillä. Erilaisilla asetelmilla, runsailla istutuksilla sekä kauniilla pienillä yksityiskohdilla, joilla jokaisella on oma tarinansa kerrottavanaan. Nina on saanut perintönä suomalaisilta sukulaisiltaan paljon tavaroita, joita on rohkeasti laitettu myös pihaa koristamaan.

Koska täällä todella nautitaan piha-elämästä, on toiveena rakentaa seuraavaksi pihalle erillinen sauna. Kädet heiluvat ja silmät loistavat, kun Nina kertoo suunnitelmistaan. Liekö se mikään ihme, sillä onhan hän kuitenkin juuriltaan suomalainen, ja mikä meille suomalaisille olisikaan tärkeämpää kuin oma pieni sauna.

nainmeilla-5

nainmeilla-4

nainmeilla-2

Lue myös