Kiinteistökuningatar rentoutuu Kaisanmäellä kokaten

Teksti ja kuvat Frida Steiner

Kaisa Liski tunnetaan aurinkoisesta olemuksestaan ja raudanlujasta ammattitaidostaan työelämässä. Hän on koko kansan tuntema Kiinteistökuningatar, joka luotsasi samaisella nimellä kulkenutta televisio-ohjelmaa. Koska Kaisan arki kiinteistöhommissa on hyvin hektistä ja kiireistä, on hänellä pakko olla oma rentoutumispaikkansa, johon kutsutaan vain oman perheen jäseniä ja läheisimpiä ystäviä. Se on tämä, omassa kotipihassa, Kaisanmäellä sijaitseva kaunis kokonaisuus, joka muodostuu kesäkeittiöstä, savusaunasta, kodasta, uima-altaasta sekä vierasmökistä.

Kun Kaisa aikoinaan puolisonsa kanssa osti nykyisen kodin, oli Kaisanmäellä, talon takapihalla punaiseksi maalattu kota, vierasmökki ja savusauna. Ne saivat pian uuden, tummanpuhuvan värin pintaansa. Kaisan puoliso, Kimmo rakensi mäelle uima-altaan, suihkun ja suuren terassin jälkeen vielä ison kesäkeittiönkin. Kokonaisuus on niin viehättävä, ettei täältä haluaisikaan lähteä muualle mökkeilemään.

Erityisesti Kaisa tykkää hääräillä kesäkeittiössä. Sieltä löytyy vesipiste, jääkaappi, hella ja takka sekä massiivinen, kierrätetyistä hirsistä rakennettu ruokapöytä. Samoista paikallisista kierrätyshirsistä on tehty keittiöön myös allastaso. Ruoanlaiton Kaisa on oppinut jo nuorena, mummunsa opissa. Hänellä on tälläkin hetkellä ihan oma kasvimaa, jossa kasvaa muun muassa kesäkurpitsaa, perunoita ja tilliä.


 

Lue myös