Harkitusti huoleton

Teksti, kuvat ja kuvausjärjestelyt Camilla Hynynen165X160 Camilla 10

Kuusi vuotta sitten Camilla ja Janne Hynynen jättivät kaupunkielämän taakseen ja muuttivat lastensa kanssa Nauvoon. Unelmien kodin rakentamisen jälkeen he keskittyvät yhteisiin hetkiin kutsuvan pihakokonaisuuden luomiseen.

Koska perhe oli pitkään haaveillut matkasta Gotlantiin, syntyi ajatus tuoda pala tuota tunnelmaa omalle tontille. Tyyli saisi olla mahdollisimman rouhea ja väriskaala hillitty. Näin sitten tehtiin kivinen huvimaja, joka todellakin poikkeaa perinteisestä. Se muurattiin ylijäämäharkoista, jotka slammattiin harkitun huolettomasti.

Huvimaja sisustettiin vanhoilla rottinkikalusteilla.

165X160 Camilla 17Muutenkin perhe suosii kierrätystä ja pyrkii hyödyntämään niin vanhat tiilet kuin ikkunatkin. Esimerkiksi kirpputorilta löytynyt kahvipannu toimii loistavasti kastelukannuna.

Yksinkertainen on kaunista, myös kattauksessa. Perhe nauttii ruuanlaitosta ja leipomisesta ja rakensi savustus- ja leivinuunin, joka on käytössä myös talvisin. Savukalaa syödään usein sunnuntaisin ja kiviuunipitsa tekee tylsästä arjestakin juhlan. Perhe nauttii yhteisistä hetkistä ja ulkona terassilla syödään tai istutaan iltaa aina kun vain on mahdollista. Tuoksuvat yrtit kuuluvat kesäkeittiöön.

 

Lue myös